FAQ

Veel gestelde vragen

Kan ik ook mijn eigen blend samenstellen?
Jazeker kan dat! Mail je favoriete ingrediënten of de ingrediënten waarvan jij wilt dat ze in een blend komen en wij smixen het voor je! Laat je gegevens en vraag achter in de contactpagina. 

Hoeveel graden moet het theewater zijn?
Dit verschilt per blend. Klik hier voor de ideale temperaturen. Tevens vindt je hier ook de juiste trektijden.

Wat gebeurt er wanneer ik gewoon kokend water gebruik?
Te heet water (kokend bijvoorbeeld) kan ervoor zorgen dat je theebladeren en/of kruiden verbranden. Wanneer dit gebeurt zal je thee bitterder en sterker smaken dan de bedoeling.
Je kunt ook prima kokend water laten afkoelen of wat koud water toevoegen om het af te laten koelen. 

Hoe gebruik ik jullie blends voor een echte sMixed ervaring?
Voor de ultieme sMixed ervaring schep je wat kruiden/thee in een glazen theepot, een french-press of een stevige glazen maatbeker. Giet het warme/hete water over je melange en ervaar wat je ziet! Dansende bladeren en kruiden die zich uitzetten. Kleuren, smaken en geuren die vrijkomen! Een hele belevenis!

Schenk je thee, middels een filter of zeefje over in een kopje of beker en geniet!

Ben je al overtuigd van de sensatie? Zin in een snel, lekker en gezond kopje thee? Schep dan een kleine hoeveelheid kruiden/thee over in een theefilter of zeefje en laat dit in je kopje water glijden. Houd rekening met de trektijd, haal je filter of zeefje uit je kopje, ga achterover zitten en geniet! 

Waarom verschilt de inhoud per verpakking en de prijs niet?
Dit heeft te maken met het gewicht van de kruiden, specerijen en bladeren. Het ene is het andere niet en hierdoor is de ene lichter dan de ander. Zo weegt een theelepel vlierbessen meer dan een theelepel lavendel.

Dus lijkt ‘Perfect harmony (43 gram) minder dan ‘Let’s detox (130 gram)’, maar kun je uit beide blends zo’n 40 kopjes thee halen!

Zit er cafeïne in jullie blends?
Bij thee spreken we over theïne, dit is echter wel hetzelfde stofje als cafeïne. De hoeveelheid theïne verschilt met welke blend je kiest. Kies je een blend met zwarte, groene of witte thee? Dan zit er theïne in. Wel aanzienlijk minder dan in koffie. En in zwarte thee zit meer theïne dan groene, en in groene thee zit weer meer theïne in dan in witte thee.
Echter heeft het ook te maken met onder andere de trektijd die je aanhoudt voor je thee.

Hoe kan ik jullie blends het beste bewaren?
Je kunt onze blends het beste koel en donker bewaren. Doe dit wel in de originele glazen pot met de deksel goed dicht. 

Wat als ik bepaalde kruiden uit een blend niet mag drinken? Bijvoorbeeld zoethout, door een hoge bloeddruk of zwangerschap?
Zowel op de website als op de verpakking staan altijd de ingrediënten vermeld. Raadpleeg een arts wanneer je twijfelt over welke kruid je wel of niet mag gebruiken en/of drinken.

Mocht je een blend willen waar een kruid NIET aan toegevoegd is? Neem dan contact met ons op! Dan blenden wij dezelfde melange zonder die kruid die je niet wilt. Dit kan, laat je gegevens en wens achter in de contactpagina. 

Hebben jullie ook een cadeauservice?
Jazeker. Wensen kunnen middels mailcontact besproken worden. 

Verkopen jullie ook cadeaubonnen?
Ja, deze zijn verkrijgbaar in €10.00, €15.00, €20.00, €25.00 en €50.00. Bestellen doe je via de mail, je krijgt je tegoedbon per post thuisgestuurd.
Onwijs leuk om te krijgen, maar ook geweldig om te geven!

Mag ik jullie blends reviewen op mijn blog of vlog?
sMixed Tea staat open voor bloggers en vloggers. Wil je reviewen? Stuur ons een berichtje en wij zullen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Laat je gegevens en vraag achter in de contactpagina. 

Kan ik mijn bestelling, of een deel ervan, retourneren?
Zeker kan dat. Zie ons verzend en retourbeleid. 

Ik heb een horecaonderneming, kan sMixed Tea mij grote voorraden leveren?
Dit is mogelijk. Je dient voor meer info en details contact met ons op te nemen. Wij zullen je dan z.s.m. een offerte mailen. Laat je gegevens en aanvraag achter in de contactpagina.